Humans of Film Amsterdam – 20 december 2017

Wat voor invloed hebben films op het leven van gewone Amsterdammers? Een serie straatfoto’s in samenwerking met Humans of Film Amsterdam.

"Er is niet een bepaalde film die in me opkomt. Ik heb ook geen favoriete film. Er zijn er zoveel en ik hou juist van al die verschillen. Of ze nou over religie, seksualiteit of slavernij gaan.
Ik kan je wel over mijn hobby vertellen. Ik vind het namelijk leuk om selfies te maken met Nederlandse tv-persoonlijkheden en andere beroemdheden. Dat doe ik nu drie jaar. Soms kom ik ze op straat tegen. Een keer zag ik Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink op straat gefilmd worden. Toevallig liep ik langs en greep de kans om een selfie met ze te nemen. Vaak vragen ze of ik het opzettelijk doe. Ik vertel ze dan dat ik het gewoon leuk vind en nieuwsgierig ben naar hun reacties. Ik probeer ze te benaderen met een open geest en een plezante houding. Want straks denken ze ‘wat wil deze donkere man nou van ons?’ Dus ik doe mijn best zodat ze zich comfortabel voelen. Ik blijf relaxed en ik vertel eerlijk dat ik alleen maar een foto met ze wil nemen omdat ik ze van televisie of van films ken. Meestal worden ze enthousiast en post ik de foto’s op Facebook en Twitter. Soms merk ik dat ze de foto’s hebben bekeken.
In ieder geval, je moet altijd doen wat je leuk vindt. Nee heb je, ja kun je nog altijd krijgen. Dus, blijf positief en wees gemotiveerd en je zult zien dat mensen dat voelen. Ze zullen je om die reden mogen en zich misschien zelfs door je laten inspireren."

Feargal Agard

humansoffilmamsterdam.com

Geschreven door Feargal Agard