Humans of Film Amsterdam – 11 oktober 2017

  • Datum 11-10-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Wat voor invloed hebben films op het leven van gewone Amsterdammers? Een serie straatfoto’s in samenwerking met Humans of Film Amsterdam.

Kayla: "Recent heeft Fight Club me geïnspireerd. Dat heeft te maken met mijn stemming van de laatste tijd. De laatste tijd ben ik op en neer gegaan, soort van gek, en in Fight Club fantaseert de hoofdpersoon dit hele alter-ego dat past bij wat hij op dat moment nodig heeft en zoiets voel ik nu ook. Ik heb dat alter-ego nodig om erop uit te gaan en die dingen te doen. Ik ben niet zo outgoing als ik lijk. Want, zoals nu, nu lijk ik superoutgoing, super crazy, maar normaal ben ik niet zo. Het kost me veel energie om zo te zijn.
Dus om zo’n alter-ego te hebben dat je aan kunt zetten zoals hij in Fight Club doet is heel fijn. Het is een knop die aan en uit kunt zetten. Omdat je op een bepaald moment op een bepaalde manier wilt zijn. Zoals dat je helemaal macho moet zijn! Gruwelijk! Flamboyant. Net als een barista! En iedereen vrolijk maak.
Maar als je het uit kunt zetten, als je een keer niet zo aardig hoeft te zijn tegen iedereen zoals je op je werk bent, is dat heel fijn. Omdat ik meer een rustig, introvert persoon ben, ben ik nogal op mezelf. Maar op mijn werk moet ik meer naar buiten zijn, lachend, ‘hey how you doing? That’s great! I’m so glad that your day is going great’. Het is best lekker om zo’n andere kant te hebben, bijna als een gespleten persoonlijkheid stoornis."
Feargal: "Dus om je te laten inspireren, kijk je Fight Club dagelijks?"
Kayla: "Oh nee, ik die niet dagelijks. Ik denk dat ik dan in de war zou raken. Ik zou gek worden, want hij is soort van schizofreen. Dus nee, niet dagelijks. Maar het lekker om het contrast achter alles te zien. Het herinnert je eraan dat je twee personen tegelijk kunt zijn en dat dat ok is."

Feargal Agard
In samenwerking met Humans of Film Amsterdam
humansoffilmamsterdam.com

Geschreven door