Workshop filmkritiek

  • Datum 18-06-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

The Invisible Man

Dit najaar organiseren de Filmkrant en EYE in Amsterdam een workshop filmkritiek voor jonge filmjournalisten die meer ervaring op willen doen en zich eens over een wat langer stuk willen buigen. Vragen die daarbij aan de orde zullen komen zijn: hoe schrijf je over je eigen filmcultuur, hoe maak je filmgeschiedenis levend, en wat is er nog te zeggen over films waar iedereen alles al over denkt te weten?
Aan de hand van bekende en onbekende films uit het Nederlandse erfgoed zullen de deelnemers zich gedurende 5 bijeenkomsten buigen over diverse manieren om over een klassieke film te schrijven. Dit zal uitmonden in een essay, dat bij voldoende kwaliteit zal worden gepubliceerd in een speciale bijlage bij Filmkrant #361 januari 2014. Het is belangrijk dat je in staat bent om alle bijeenkomsten te bezoeken, tussendoor te schrijven en feedback te geven op het werk van anderen.
Bestemd voor
Jonge filmjournalisten tot ongeveer 30 jaar met al enige (schrijf)ervaring.
Duur workshop
Vijf bijeenkomsten van twee uur op de maandag- of dinsdagavond in oktober en november. Locatie en data worden nog bekend gemaakt.
Begeleiding
Dana Linssen en Ronald Rovers van de Filmkrant en diverse gastsprekers.
Kosten
€250 voor 5 bijeenkomsten
Geïnteresseerden sturen voor 1 augustus 2013 een relevant CV van maximaal 1 pagina, een drietal gepubliceerde artikelen, contactinformatie voor een referentie en een motivatiebrief van maximaal 600 woorden waarin je uitlegt waarom je denkt de ideale kandidaat voor deze workshop te zijn naar info@filmkrant.nl. Deelnemers moeten een bewezen interesse hebben in filmgeschiedenis en filmkritiek. Maar uiteindelijk geven inzicht, passie voor film en schrijfvaardigheid de doorslag. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deel-nemers.
Hou deze website in de gaten voor meer details.