Workshop filmkritiek

  • Datum 04-08-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Beeld uit The Invisible Man, James Whale 1933

Ook dit najaar organiseren de Filmkrant en EYE in Amsterdam weer een workshop filmkritiek voor jonge filmjournalisten die meer ervaring op willen doen en zich eens over een wat langer stuk willen buigen. Vragen die daarbij aan de orde zullen komen zijn: hoe schrijf je over je eigen filmcultuur, hoe maak je filmgeschiedenis levend, en wat is er nog te zeggen over films waar iedereen alles al over denkt te weten?

Bespraken we vorig jaar bekende en onbekende speelfilms uit de Nederlandse filmgeschiedenis, dit jaar zullen de deelnemers zich gedurende 5 bijeenkomsten buigen over het rijke aanbod aan Nederlandse documentaires. Dit zal uitmonden in een essay, dat bij voldoende kwaliteit zal worden gepubliceerd in een speciale bijlage bij Filmkrant #371 december 2014. Het is belangrijk dat je in staat bent om alle bijeenkomsten te bezoeken, tussendoor te schrijven en feedback te geven op het werk van anderen. Bestemd voor jonge filmjournalisten tot 30 jaar met al enige (schrijf)ervaring. Deze workshop is ook geschikt voor deelnemers van vorig jaar.

Duur workshop Vijf bijeenkomsten van twee uur op maandag 8, 15 en 29 september en 6 en 20 oktober van 19 tot 21 uur in het EYE Film­museum te Amsterdam.
Begeleiding Dana Linssen en Ronald Rovers van de Filmkrant en diverse gastsprekers.
Kosten €150,- voor 5 bijeenkomsten. Ben je dit of vorig jaar als student ingeschreven? Dan betaal je slechts €100,-

Geïnteresseerden sturen voor uiterlijk 15 augustus 2013 een relevant CV van maximaal 1 pagina, een drietal gepubliceerde artikelen, contactinformatie voor een referentie en een motivatiebrief van maximaal 600 woorden waarin je uitlegt waarom je denkt de ideale kandidaat voor deze workshop te zijn naar info@filmkrant.nl. Deelnemers moeten een bewezen interesse hebben in filmgeschiedenis en filmkritiek. Maar uiteindelijk geven inzicht, passie voor film en schrijfvaardigheid de doorslag. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. We streven ernaar om de selectie maandag 18 augustus bekend te maken.

Hou filmkrant.nl in de gaten voor details.