Vanaf dit jaar ook Gouden Kalveren voor series

Naast Nederlandse speelfilms en digitale producties krijgen ook series vanaf dit jaar een vaste plek op het Nederlands Film Festival. Er zullen ook Gouden Kalveren worden uitgereikt aan regisseurs, scenaristen, acteurs en producenten in de nieuwe categorie Dramaseries. De 44ste editie van het NFF vindt plaats van 20 tot en met 27 september.

Behalve premières van nieuwe series organiseert het festival ook fandagen en andere evenementen, waarbij liefhebbers kennis kunnen maken met cast en crew. Om de uitbreiding van het programma mogelijk te maken, hebben Netflix, Prime Video en Videoland zich als sponsoren aan het NFF verbonden. De NPO is al hoofdsponsor van het festival.

Aan de bestaande achttien Gouden Kalveren worden er vijf toegevoegd, voor beste dramaserie, beste regie, beste scenario, beste hoofdrol en beste bijrol. De nominaties en winnaars worden bepaald door een onafhankelijke jury, waarvan de leden in augustus bekend worden gemaakt.

Het NFF onderzoekt momenteel samen met de Dutch Academy For Film (DAFF) de mogelijkheden om volgend jaar nog een Gouden Kalf te introduceren voor beste documentaireserie. Ook zijn er plannen om zogenaamde vakprijzen uit te reiken, voor bijvoorbeeld camera en montage.