Vader en zoon Smith grote ‘winnaars’ Razzies

  • Datum 03-03-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Movie 43

Voorafgaand aan de Oscars zijn voor de 34ste keer de Golden Raspberry Awards uitgereikt. Deze anti-Oscars, ook wel aangeduid als Razzies, worden uitgereikt voor de slechtste films van het jaar. Movie 43 kwam als slechtste film uit de bus. After Earth kreeg ook de nodige prijzen.

Movie 43, de film vol poep- en piesgrappen die op imdb niet verder komt dan een score van 4,4 uit 10, werd uitgeroepen tot slechtste film van het jaar. Daarnaast waren er ook nog onderscheidingen voor slechtste script en slechtste regisseur. Movie 43 versloeg onder andere Grown Ups 2. De film met Adam Sandler, die zo goed als een abonnement heeft op de Razzies, was negen keer genomineerd in acht categorieën maar won niet één keer.

Will Smith en zoon Jaden, daarentegen, hebben weer wat extra vulling voor de prijzenkast. Met z’n tweeën waren ze goed voor slechtste mannelijke hoofdrol en slechtste mannelijke bijrol, in de film After Earth. Om het helemaal af te maken werden ze ook nog uitgeroepen tot slechtste duo.

Tyler Perry werd uitgeroepen tot slechtste actrice omdat hij in A Madea Christmas een vrouw speelde. The Lone Ranger kreeg de prijs in de categorie ‘slechtste vervolgfilm, prequel, remake of rip-off’. Kim Kardashian, beter bekend tegenwoordig als mevrouw West, kreeg een gouden framboos toebedeeld voor haar rolletje als Ava in Temptation: Confessions of a Marriage Counselor.

Edo Dijksterhuis