Thuiskijken – 5 september 2012

  • Datum 05-09-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Take Shelter

Het beste uit het aanbod voor thuiskijkers in de week van 5 t/m 11 september, beschikbaar op dvd, blu-ray of video-on-demand, met onder andere jaren-twintig-maffia, apocalyptische visoenen, een opgepoetste maanreis en boshuttenhorror.

Boardwalk Empire seizoen 2
Diverse regisseurs, 2011 | De verdere avonturen van Nucky Thompson en zijn boevenbende in het Atlantic City van de jaren 1920. Voor wie snel kijkt en niet kan wachten: seizoen 3 is vanaf 17 september te zien bij HBO Nederland. Te zien vanaf 5 september Op dvd/blu-ray (Warner Home Video)
Lees ook: recensie seizoen 1

Footnote
Joseph Cedar, 2011 | Slapstick en stoeiende Israëlische schriftgeleerden in deze Oscargenomineerde film. Is de waarheid altijd het belangrijkst? Of moet die kunnen wijken om de lieve vrede te bewaren? Te zien vanaf 6 september Op dvd (A-Film)
Lees ook: recensie

Take Shelter
Jeff Nichols, 2011 | Het simpele leven van Curtis LaForche: een baan in de bouw, een huis met zo’n mooi wit hek erom, een vrouw, een dove dochter en een hond. Maar zal het bestand zijn tegen zijn steeds grotesker wordende visioenen van het naderende einde? Te zien vanaf 6 september Op dvd/bluray (A-Film)
Lees ook: recensie | achtergrond: Recessie volgens Hollywood

The Extraordinary Voyage / A Trip to the Moon
Serge Bromberg & Eric Lange, 2011 / Georges Méliès, 1902 | De perfecte double bill: George Méliès’ fantasievolle, sprankelende trucagefilm Voyage dans la lune uit de vroegste jaren van de filmgeschiedenis vergezeld door de even fantasievolle en sprankelende documentaire The Extraordinary Voyage over het recente restauratieproces dat de 110 jaar oude film sprankelend én in kleur opnieuw de bioscoopzalen in bracht. Te zien vanaf 7 september Op dvd (O’Brother Distribution)
Lees ook: achtergrond: De mooiste maanreis uit de geschiedenis

Cabin in the Woods
Drew Goddard, 2012 | Innovatieve en spannende nieuwe duik in het horrorgenre van scenarist Joss Whedon, die excelleert in puntige dialogen, slimme twists en een prikkelende visie op de beperkingen, maar vooral ook de mogelijkheden van de genrecinema. Te zien vanaf 11 september Op dvd/blu-ray (Dutch Filmworks)
Lees ook: recensie en profiel Joss Whedon