Talent Awards voor win­naars Stu­dent­en­com­pe­titie NFF

© MOMENTTOM.com

De Pathé Tuschinski Award, voor de beste film in de Studentencompetitie van het Nederlands Film Festival, is dit jaar gewonnen door Dylan Werkman. Hij kreeg de prijs voor zijn film A View from Above. Er is een geldbedrag van €5000 aan verbonden.

De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest opvallende prestatie van een crewlid gaat naar sounddesigner Burak Öztas. De winnaar, die een cheque ter waarde van €7500 ontving, heeft meegewerkt aan diverse eindexamenfilms.

De NAPA Award voor beste producent wordt gedeeld naar Dobber Bolhuis en Marrit Greidanus. Bolhuis heeft Ich bin der Fluss geproduceerd. Greidanus is een van de producenten van de bekroonde afstudeerfilm A View from Above en Terug naar Zotteken Waes.

De Kepler Animatieprijs voor de beste animatie-examenfilm is voor Shanice Muntslag voor Suma na mi. De KNF Award, uitgereikt voor de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, gaat naar Milou Gevers (Waarom bleef je niet voor mij?), met een eervolle vermelding voor Divyangi Shukla (Onno mama wange).

Het Nederlands Filmfonds heeft tijdens de NFF Talent Award Ceremonie zes Wildcards uitgereikt om nieuwe animatie-, fictie- en documentaire producties te realiseren. Ze gingen naar Marten Visser (Hoanoe), Sohaib Bouaiss (A white screen is visible), Milou Gevers (Waarom bleef je niet voor mij?), Eline van der Kaa (De Reizigers), Marina Sulima (Parcelpaedia) en Thom Lunshof (Harmonia).