Summerschool Filmkritiek

Altijd al een keer voor de Filmkrant willen schrijven? Doe dan nu mee aan onze zomerschool filmkritiek die dit jaar geheel in het teken zal staan van de Amerikaanse filmmaker Steven Spielberg.*

Het Amsterdamse EYE Filmmuseum organiseert deze zomer een groot retrospectief over het werk van Steven Spielberg. Ter gelegenheid daarvan zal de Summerschool Filmkritiek die de Filmkrant nu voor de vierde maal in samenwerking met EYE organiseert geheel in het teken staan van Spielbergs films en zijn erfenis en invloed op jonge filmmakers van nu. Samen maken we een bijlage die in het zomernummer van de Filmkrant zal verschijnen.

Bestemd voor jonge filmjournalisten tot ongeveer 30 jaar met al enige (schrijf)ervaring.

Duur workshop Maandag 6 juni t/m vrijdag 10 juni dagelijks vanaf 14.00 uur tot ca. 21.00 uur op de redactie van de Filmkrant. Inclusief gezamenlijk film kijken en tijd om onderzoek te doen en te schrijven. Hou er rekening mee dat je het weekend na de cursus nog wat tijd moet inruimen om je artikel of video-essay te voltooien! Maandag 30 mei van 18 tot 19.30 is de eerste bijeenkomst op de redactie van de Filmkrant.

Doel Een publicatie in de Filmkrant of filmkrant.nl van juli/augustus. Er is ook de mogelijkheid om een video-essay te maken. De cursus is Nederlandstalig, voor de video-essays en filmkrant.nl bestaat de mogelijkheid om een Engelstalige bijdrage te leveren.

Begeleiding Dana Linssen en Ronald Rovers van de Filmkrant en eventuele gastsprekers.

Kosten €190,- voor 5 dagen. Studenten betalen €135,-.

Geïnteresseerden sturen voor vrijdag 13 mei 2016 een pitch van 500 woorden voor een artikel of video-essay dat je tijdens de cursus wilt gaan maken, maximaal drie (gepubliceerde) artikelen en/of video-essay’s, een relevant CV van maximaal 1 pagina en een motivatiebrief van maximaal 500 woorden waarin je uitlegt waarom je denkt de ideale kandidaat voor deze workshop te zijn naar info@filmkrant.nl. Deelnemers moeten een bewezen interesse hebben in filmgeschiedenis en filmkritiek. Maar uiteindelijk geven inzicht, passie voor film, visueel inzicht en schrijfvaardigheid de doorslag. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. We streven ernaar om de selectie op maandag 16 mei bekend te maken. Er zal in de periode voorafgaande aan de workshop al informatie worden gedeeld over het programma en de bijlage. Ook deelnemers aan eerdere filmcursussen worden uitgenodigd zich weer aan te melden!

*Onder voorbehoud