Studio MGM over­woog verkoop No Time to Die aan streaming­diensten

No Time to Die

No Time to Die had de hit van het jaar moeten worden voor studio MGM. Maar de release van de 25ste James Bond-film werd twee keer uitgesteld, van maart naar oktober naar volgend jaar, waardoor de investeringen alleen maar oplopen zonder dat er maar een dollar wordt verdiend. MGM begint de druk langzamerhand te voelen en overwoog zelfs No Time to Die te verkopen aan Apple of Netflix.

Volgens Variety heeft de laatste Bond-film met Daniel Craig in de hoofdrol een productiebudget van $301 miljoen. Daarnaast heeft MGM nog eens $66 miljoen uitgegeven aan marketing, die met het opschuiven van de releasedatum van oktober 2020 naar april 2021 als verloren kunnen worden beschouwd. De studio betaalt ook nog $1 miljoen aan rente op maandbasis.

Niet zo raar dus dat MGM-baas Kevin Ulrich vlak voor het verzetten van de releasedatum de bereidheid van streamingdiensten peilde om de film van hem over te kopen. Hij hoopte op een bod van ergens tussen de $600 en $850 miljoen – bij een lager bedrag zouden de producenten Broccoli en Wilson waarschijnlijk niet akkoord gaan. Maar Apple en Netflix, de twee partijen die serieus het gesprek aangingen, gingen niet verder dan $400 miljoen. De MGM-woordvoerder ontkent dit overigens allemaal: “De film is niet te koop en komt gewoon uit in april 2021.”

MGM heeft volgens de bronnen van Variety genoeg werkkapitaal om het nog een tijdje uit te zingen, maar als de coronapandemie nog veel langer duurt komt er een punt dat ook deze studio de kosten niet meer kan dragen. Dan moet er wel verkocht worden. De streamingdiensten zijn er niet vies van, hebben ze de afgelopen maanden al bewezen. Zo kocht Amazon de rechten voor Without Remorse en Coming 2 America. Apple ontfermde zich over Greyhound. En Netflix zorgde ervoor dat Trial of the Chicago 7 het grote doek oversloeg en linea recta naar streaming ging. MGM is benaderd om Candyman, de remake van de Bernard Rose-slasher uit 1992, in de verkoop te doen maar kon niet om producer Jordan Peele heen die vasthoudt aan bioscoopvertoning.