Stemmen voor Movies that Matter Harvest 2014

  • Datum 03-12-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Maïdan

Het is nog vier maanden wachten tot het Movies that Matter festival weer plaatsvindt in Den Haag. Maar er kan nu al gestemd worden voor de Harvest 2014: welke van de vijftien geselecteerde geëngageerde films die afgelopen jaar in de bioscoop draaiden, wordt tijdens het festival nog eens gepresenteerd? Stemmers maken kans op twee vrijkaarten.

De lijst met kanshebbers is divers. Er kan gekozen worden voor Maïdan, het verontrustende ooggetuigenverslag van de protesten vorig jaar op het centrale plein in Kiev, of de bekroonde thriller Bethlehem. Het beklemmende Die Frau des Polizisten is kandidaat, maar ook de feel good speelfilm Pride, over homoactivisten die in de jaren zeventig de handen ineen slaan met stakende mijnwerkers. Lucia de B, Leviathan, Samba, A Touch of Sin — het is allemaal mogelijk.

Stemmen kan tot 11 januari 2015 via de website van Movies that Matter. Het festival vindt plaats van 20 tot en met 28 maart 2015 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Het programma bestaat dan uit zo’n zeventig documentaires en speelfilms.

Edo Dijksterhuis