Stem voor de EFA People’s Choice Awards

  • Datum 03-09-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Tijdens de European Film Awards in december delen niet alleen de leden van de European Film Academy hun prijzen voor de beste Europese films van het jaar uit, maar mag ook het publiek zijn zegje doen. De stembussen zijn nu geopend. 

Waar voor de ‘reguliere’ European Film Awards ieder jaar gestemd wordt door de leden van de European Film Academy, vergelijkbaar met het Amerikaanse Oscar-systeem, geeft de Europese tegenknie ook ruimte aan het publiek. De EFA People’s Choice Award geeft ieder jaar de filmliefhebbers in heel Europa de mogelijkheid om hun favoriete film te kiezen.

De People’s Choice Award wordt uitgereikt sinds 1997, en werd eerder onder meer gewonnen door Pedro Almodóvar’s Volver, Jean-Pierre Jeunet’s Amélie, Fatih Akin’s Gegen die Wand en Danny Boyle’s Slumdog Millionaire. Saillant detail: de winnaar van 2013, La cage dorée van Fransman Ruben Alves, werd nog niet in Nederland uitgebracht.

Filmliefhebbers in heel Europa kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op de officiële website. Daarmee maken ze direct ook kans om op zaterdag 13 december de 27ste European Film Awards Ceremony bij te wonen in Riga, de Europese Culturele Hoofdstad 2014. De genomineerde films voor de People’s Choice Award 2014 zijn: