Slotfilm Nationale Filmdagen is opening Nederlands Film Fest

  • Datum 20-08-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Bloedlink

Tegelijk startschot en afsluiter zijn — het is een ongebruikelijke constructie. Maar hij is van toepassing op de voorpremière van Bloedlink. De thriller met Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf) en Tygo Gernandt (Van God los) in de hoofdrollen is zowel slotfilm van De Nationale Filmdagen als openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Tijdens De Nationale Filmdagen, die dit jaar tussen 18 en 24 september voor het eerst worden gehouden, kosten alle bioscoopkaartjes vijf euro. Met deze campagne wil de bioscoopbranche bezoek aan het filmtheater aanmoedigen. Het naadloos aansluiten bij het Nederlands Film Festival past daarbij. Door Bloedlink op 24 september niet alleen in de Utrechtse premièrezalen te draaien maar op ruim negentig locaties door heel Nederland hopen festival en filmdagen hun bereik te vergroten.

In Bloedlink, een remake door Joram Lürsen van The Disappearance of Alice Creed, ontvoeren twee voormalige bajesklanten — Gernandt en Kenzari — een rijkeluisdochter. Op klaarlichte dag wordt deze Laura een bestelbus ingesleurd en naar een flatje vervoerd. Het waterdichte plan van de criminelen begint echter scheurtjes te vertonen als de machtsverhoudingen beginnen te verschuiven.

Bloedlink gaat op 25 september officieel in première in heel Nederland.

Edo Dijksterhuis