Shortcutz lan­ceert dage­lijks filmuurtje

Bijeenkomsten in De Kring met dicht op de huid Q&A’s zitten er voorlopig niet in. Dus komt Shortcutz Amsterdam, het platform voor aanstormend kortfilmtalent, met een digitaal alternatief. Onder de titel Shortezt Hour wordt vanaf aanstaande donderdag dagelijks een programma gelivestreamd rondom één film.

Shortezt Hour begint om 20:20 uur en is te zien via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de organisatie. De livestream blijft 24 uur te zien, daarna komt de volgende aflevering. Iedere uitzending wordt begonnen met een korte film van maximaal een kwartier. Daarna volgt een vraaggesprek met de makers. Het spits wordt afgebeten door Life at Oranjehotel van regisseurs Mark Visser en Jeroen Schellekens. Op de Shortcutz-website staat de rest van het programma, dat voorlopig is ingevuld tot en met 17 november.

Het is niet het eerste en enige coronaproof initiatief van Shortcutz. De afgelopen zes maanden konden beginnend filmmakers hun licht opsteken bij gearriveerde makers als Eddy Terstall in de online Summer Camps. Ook werden via de site interviews vrijgegeven met onder andere Michael Fassbender, Alicia Vikander en producer Gareth Willey. De bijeenkomsten in De Kring gingen zo lang mogelijk door, in hyrbide vorm: klein publiek in de zaal en groot publiek thuis via livestream.

Ook de Shortcutz Amsterdam Annual Awards zullen dit keer grotendeels online te volgen zijn. De apotheose van de competitie vindt plaats op 24 januari 2021.