Shortcutz komt met wed­strijd voor muziek­video’s

Veel aanstormend filmtalent zet de eerste stappen in het vak door muziekvideo’s te maken. Maar buiten de MTV Video Music Awards is er niet veel erkenning voor het genre. Daar komt nu verandering in. Shortcutz Amsterdam organiseert een wedstrijd tussen de meest veelbelovende regisseurs van Nederlandse productiehuizen. Ze krijgen zes dagen de tijd om een grensverleggende muziekvideo neer te zetten.

Er zijn vier teams samengesteld waarbij een muzikant, aangedragen door Sony Music Publishing, op willekeurige wijze is gekoppeld aan een regisseur. Hiphopsensatie S10 (Stien den Hollander) werkt samen met Juliana Gómex Ocampo van Revolver. Sunnery James & Ryan Marciano vormt een team met Tim Ottevanger van Interakt. Het soulvolle duo Feng Suave gaat aan de slag met Leo Cosme van Mr Frank. En Rani, bekend van de hit Post Malone van Sam Feldt, is gekoppeld aan Guido Ekker van The Panics.

De winnaar van de wedstrijd wordt op 14 maart bekend gemaakt tijdens de 8ste Shortcutz Amsterdam Annual Awards, vanaf 19:00 uur live te volgen op de Shortcutz-website. Dan wordt ook de Xite Audience Award bekend gemaakt. Wie wil stemmen voor een favoriet kan dat tussen 1 en 7 maart doen via de kanalen van Xite, waar de video’s ook te zien zijn.