Shortcutz-interviews met filmmakers op NFF-site

  • Datum 09-07-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Interview met Monic Hendrickx

De zomerstop is ingegaan voor Shortcutz, het netwerk voor korte films dat iedere dinsdagavond een podium biedt aan jonge filmmakers. Maar fans kunnen nu online terecht. De interviews met special guests die Shortcutz sinds vorig jaar heeft vastgelegd, worden vertoond op de site van het Nederlands Film Festival. Het gesprek met Monic Hendrickx is vanaf maandag te zien.

Naast de viervoudig winnaar van het Gouden Kalf komen onder andere NFF-oprichter Jos Stelling, regisseur Eddy Terstall, filmmaker en scenarist Hanro Smitsman, en acteurs Pierre Bokma, Hannah Verboom en Tygo Gernandt aan het woord. Na de interviews met speciale gasten volgt een gesprek met twee jonge filmmakers op de ‘yellow carpet’, afgewisseld met fragmenten van hun films. Ook na de zomerstop gaat de serie Shortalkz gewoon door, als opmaat voor de 35ste editie van het NFF.

Shortcutz Amsterdam is de Nederlandse loot aan het internationale netwerk voor korte film. Het werd opgericht in 2013 en heeft sindsdien een trouwe schare volgelingen opgebouwd met wekelijkse vertoningen van korte films en een maandelijkse verkiezing van de beste productie. Niet minder dan 97 edities zijn er al geweest. De honderdste zal plaatsvinden tijdens het NFF: reden voor feest. Op 1 oktober (vanaf 19 uur) zal er gevierd worden in de Pandora-zaal van TivoliVredenburg. Behalve dj-sets van Nederlandse acteurs en regisseurs zal de avond gevuld worden met een veiling van filmrekwisieten.

De samenwerking met het NFF is niet de eerste collaboratie die Shortcutz aangaat. De organisatie is constant op zoek naar partners zoals ShortsTV om de zichtbaarheid van — voornamelijk jonge — filmmakers te vergroten. Zo is Shortcutz nu in zee gegaan met De Filmhallen in Amsterdam, waar het werk van competitiedeelnemers als voorfilm wordt vertoond. Met EYE was er al zo’n samenwerkingsverband en dat wordt komend seizoen voortgezet.

Edo Dijksterhuis