Sandra den Hamer in­te­rim be­stuur­der Filmfonds

Sandra den Hamer. Foto: Harmen de Jong

Het herstel van Bero Beyer duurt langer dan verwacht. Peter Schurs nam sinds januari 2023 zijn taken waar als interim bestuurder maar kon die functie slechts tijdelijk vervullen. Daarom neemt Sandra den Hamer de functie per 1 mei over.

Voor Den Hamer sluit de nieuwe functie bijna naadloos aan op haar vorige. Twee dagen geleden overhandigde ze het directeursstokje van Eye Filmmuseum aan Bregtje van der Haak. Den Hamer gaf vijftien jaar leiding aan Eye. Daarvoor werkte ze 23 jaar voor het International Film Festival Rotterdam, waarvan de laatste tien als directeur. Vanuit beide functies werkte ze veel en nauw samen met het Filmfonds.

De Raad van Toezicht van het Filmfonds zegt in een persbericht dat Den Hamer zorgt voor “bestuurlijke continuïteit en stabiliteit”. De dagelijkse directietaken blijven in handen van zakelijk directeur George van Breemen. Den Hamer zal zich in de komende periode onder meer richten op de artistiek-inhoudelijke koers van het fonds, de overkoepelende vragen vanuit de sector en de voorbereidingen op het nieuwe beleidsplan.