’s Werelds eer­ste streaming­dienst voor ver­schil­lende media

Een streamingdienst die naast films en series ook podcasts en audioboeken aanbiedt, dat bestond nog niet. Deze week heeft Tribes Media de primeur. De Nederlandse startup biedt drie gecureerde platforms met vooral niche-aanbod dat gericht is op liefhebbers van horror, sciencefiction en animatie die niet aan hun trekken komen bij de mainstream platforms.

Het Myst-platform is gewijd aan spanning. Hier zijn films en series te vinden in de categorieën misdaad, horror en sciencefiction. Glitch biedt animatiefilms. En Selego is bedoeld voor liefhebbers van cult en avant-garde cinema die doorgaans slecht te vinden is. Myst, Glitch en Selego zijn vanaf vandaag beschikbaar voor web, Android en iOS in veertig landen in Zuid-Amerika en Europa, waaronder Nederland.

Tribes Media is opgericht door Roberto Soto, die heeft gewerkt bij onder andere Liberty, Viacom, Fox International en streamingdienst MUBI. ‘Na marktonderzoek en interviews met liefhebbers realiseerden we ons dat het niche publiek zich gefrustreerd voelt’, stelt hij in het persbericht van Tribes Media. ‘De content waarnaar ze op zoek zijn, is vaak onvindbaar, niet gecureerd noch gecontextualiseerd, en de fans moeten verschillende platforms betalen om verschillende formats te kunnen genieten. Er is zoveel content te vinden, zoals films, series, luisterboeken en podcasts, dat het van grote waarde is als er iemand is die net zoveel van eendere content houdt als jij en een selectie maakt van het beste dat er is om te luisteren of te kijken. Je bespaart daarmee tijd, geld en moeite om verschillende platforms te gebruiken.’