Roshan Nejal wint Karen de Bok Talent Award 2021

Roshan Nejal hoort dat hij de Karen de Bok Talent Award 2021 heeft gewonnen

De Karen de Bok Talent Award is dit jaar gegaan naar Roshan Nejal. De filmmaker krijgt de prijs ter waarde van €25.000 om zijn filmplan Lucky Boy verder te ontwikkelen. De film gaat over mannen die slachtoffer zijn van ongewilde seks.

De Karen de Bok Talent Award is ingesteld door het NPO-fonds. De prijs gaat naar een van de plannen die zijn ontwikkeld tijdens de IDFAcademy & NPO-fonds workshop. De prijs, vernoemd naar de in 2017 overleden hoofdredacteur Televisie van de VPRO, is eerder uitgereikt aan Marina Meijer, Shamira Raphaëla, Emma Lesuis en Huibert van Wijk.

“Roshan Nejal ontwikkelt een moedig filmplan over mannen die slachtoffer zijn van ongewilde seks”, schrijft de jury in haar rapport. “Tot nu toe spraken zij er niet over omdat ze zich ervoor schamen. Het is een taboe, zeker in de mannenwereld met zijn toxic masculinity. De filmmaker heeft dit zelf ervaren. De originele vorm en visualisering zullen het uiterste van hem vergen. Hij neemt forse risico’s. Maar juist de ambitie om dit onderbelichte onderwerp met zoveel durf te verbeelden verdient steun voor de verdere ontwikkeling.”