Podcast over ont­staan Film­theater Slacht­straat

Waar vroeger ’t Hoogt zat, worden vanaf november volgend jaar weer films gedraaid. Dan opent namelijk Filmtheater Slachtstraat de deuren. Bij wijze van voorpret kan geluisterd worden naar de podcast Studio Slachtstraat, die gelanceerd is door het Utrechts Monumentenfonds.

Filmtheater Slachtstraat wordt het derde Utrechtse filmtheater van Jos Stelling, de uitbater van Springhaver Theater en het Louis Hartlooper Complex. Het wordt een filmtheater met drie zalen en een capaciteit van ruim 200 zitplaatsen. Daarnaast komt het Kruideniersmuseum terug en wordt een deel van het complex verhuurd als bedrijfsruimte voor culturele instellingen.

Eigenaar van het pand is het Utrechts Monumentenfonds (UMF). Deze partij heeft ook het initiatief genomen tot de podcast Studio Slachtstraat, met als doel het publiek meenemen in dit bijzondere transformatieproject. Er zijn momenteel al vijf afleveringen te beluisteren. Suzan te Brake, directeur van het UMF, vertelt over verleden en toekomst van ’t Hoogt. René de Kam plaatst het filmtheater in de historie van Utrecht. En Jos Stelling zit met dochter Roos aan tafel om te vertellen over de geschiedenis van filmhuizen in de stad.