Pitch op NFF biedt kortfilmers kans op Cannes

  • Datum 15-09-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Rob Lücker, winnaar van Pitch 2012

Makers van korte films kunnen hun ideeën in wedstrijdverband presenteren tijdens het Nederlands Filmfestival. De winnaar kan zijn prijzengeld van vijfduizend euro verdubbelen via CineCrowd. Bovendien mag hij volgend jaar meedoen aan The Pitch in Cannes.

Organisator van The Pitch is ShortsTV, dat al sinds 2008 deze wedstrijden houdt in Cannes. Sinds vorig jaar is er een samenwerkingsverband met het Nederlands Filmfestival. Deelnemers aan The Pitch, die plaatsvindt op 26 en 27 september, krijgen twee minuten en vijftien seconden om hun plan over het voetlicht te krijgen. Daarna is er nog 45 seconden om een reel te laten zien van eerder werk.

De winnaar van deze drieminutensprint wordt bekendgemaakt op 2 oktober tijdens de talkshow. De gelukkige krijgt vijfduizend euro en de winnende pitch wordt gepromoot op CineCrowd zodat er nog eens eenzelfde bedrag bij kan komen. Vorig jaar dongen veertig filmmakers mee naar de prijs. Rob Lücker won toen met Das Wad. Zijn idee werd ook op de website van ShortsTV uitgeroepen tot publiekslieveling.

Edo Dijksterhuis