Pepr: nieuwe streaming­plat­form voor films van zwarte makers

The Remix: Hip Hop x Fashion

De benodigde 50.000 handtekeningen voor omroep Zwart zijn nog niet binnen, maar over minder dan drie weken heeft Nederland wel een streamingplatform dat exclusief gewijd is aan het werk van zwarte filmmakers. Pepr heet het initiatief van distributeur Full Color Entertainment en streamingdienst Picl.

Pepr stelt vanaf 25 november maandelijks de nieuwste films en belangrijkste klassiekers beschikbaar. Het gaat om films die nauwelijks of niet te zien zijn in de Nederlandse filmtheaters of online. Er zijn ook korte films te zien van zwarte makers uit Nederland, Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Het spits wordt afgebeten door onder andere Test Pattern van Shatara Michelle Ford, The Remix: Hip Hop x Fashion van Lisa Cortez en Billie van James Erskine.

Omdat het op 25 november 45 jaar geleden was dat Suriname onafhankelijk werd van Nederland biedt Pepr vanaf die datum drie films aan uit en over dat land. Het gaat om: Het geheim van de Saramaccarivier (2007) van Pim de la Parra, de documentaire Faja Lobbi (1960) van Herman van der Horst en De wereld heeft gezicht verloren (2016) van Cindy Kerseborn.

Pepr wordt ondersteund door onder andere Black Achievement Month, vrouwenplatform Black Ladies Talk, Cine.nl en de deelnemende Picl-theaters.