Pepijn Kuyper nieuwe zakelijk directeur NFF

Pepijn Kuyper (foto: Katja Poelwijk)

Het Nederlands Film Festival heeft een nieuwe zakelijk directeur. Pepijn Kuyper, die nu nog werkzaam is als directeur van LantarenVenster in Rotterdam, neemt per 1 november het stokje over van Petra Remmen. Zij stapt na zes jaar over naar het VFonds.

Van Kuyper wordt verwacht dat hij het NFF de komende jaren zal begeleiden in een voorgenomen groeitraject. Het festival is partner in De Machinerie, een nieuw te vormen plek voor film- en beeldcultuur in Utrecht. Als onderdeel daarvan hoopt het NFF zijn positie te versterken als promotor en aanjager van de Nederlandse audiovisuele sector.

De 43-jarige Kuyper studeerde kunstbeleid en management aan de Universiteit Utrecht. Voordat hij bij LantarenVenster kwam, was hij directeur van cultuurpodium LUX in Nijmegen en organisatieadviseur bij adviesbureau BMC, waar hij zich bezighield met strategische vraagstukken in de culturele sector. Naast zijn hoofdfunctie is Kuyper bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters en de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en -festivals. Ook is hij lid van de board of directors van Europa Cinemas en lid van de Raad van Advies van filmfestival InScience in Nijmegen.