Oscars 2021 ‘gaan gewoon door’

De Oscaruitreiking gaat gewoon door, met publiek en niet als Zoom-evenement. Dat zegt een woordvoerder van de Academy of Motion Arts and Sciences in een exclusief interview met vakblad Variety. De uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld is wel twee maanden verschoven. Ze vinden plaats op 25 april 2021.

Het nieuws dat al heel binnenkort kan worden begonnen met vaccinatie, heeft het optimisme doen opleven. Vertegenwoordigers van de Oscar-organisatie hebben al een kijkje genomen in het Dolby Theatre in Los Angeles om te zien welke restrictieve maatregelen eventueel nog genomen kunnen worden. De locatie van het prijzengala heeft 3.400 stoelen. Hoeveel daarvan daadwerkelijk bezet zullen zijn is nog onduidelijk. Hetzelfde geldt voor de aanwezigheid van genomineerden.

Vanwege de coronacrisis zijn de spelregels voor de Oscars al aangepast. Normaliter mogen alleen films meedingen die voor 31 december in première zijn gegaan. Die deadline is nu opgerekt tot 28 februari. Ook films die in roulatie gingen via streamingplatforms kunnen meedingen naar de prijzen.