On demand film­kijken in privé­bios­coop op boetiek­formaat

Op willekeurig welk moment van de dag of nacht een zaal boeken, zelf de film kiezen en verder ook alle omstandigheden, tot de temperatuur aan toe, zelf bepalen. Dat is het concept van The (Any)Thing, een nieuw initiatief van Thomas van de Weerd en Ruud Lamers, oprichters en eigenaren van Pathé Thuis.

“We willen met The(Any)Thing mensen van hun sokken blazen met een nieuwe manier van film beleven in een perfect ingerichte privébioscoop, voorzien van alle luxe en gemakken”, vertelt Van de Weerd. “Die behoefte is al ver voor corona ontstaan. In 2018 hebben we ons eerste prototype gebouwd en op basis daarvan hebben we besloten het concept echt te gaan ontwikkelen.”

De eerste locatie van The (Any)Thing opent begin volgend jaar in Wijk bij Duurstede. Daar zullen dan drie zalen zijn met plaats voor respectievelijk twee, vijf en zeven bezoekers. Wie zin heeft in een cinemadate, een uitje met vrienden of chillmiddag kan per app een zaal reserveren. Via de app is de film te pauzeren, zijn volume, licht en temperatuur te regelen en kunnen bestellingen voor eten en drinken worden gedaan. De prijzen voor een voorstelling zijn nog niet vastgesteld maar de verwachting is dat die ongeveer anderhalf keer zo duur is als een regulier kaartje.

Voor het filmaanbod werkt The (Any)Thing samen met distributeurs Warner Bros., Dutch FilmWorks, WW Entertainment, Independent Film, In The Air, Gusto Entertainment en Cinéart. De zalen zijn ontworpen door designbureau Staat en zijn voorzien van de nieuwste projectie- en geluidstechnologie.

De oprichters hebben grootse ambities voor hun nieuwe concept. Ze willen binnen vijf jaar vijfhonderd locaties openen door heel Europa, meestal in samenwerking met hotels, restaurants, recreatieparken en bestaande bioscopen. Van de Weerd: “We maken vooralsnog geen gebruik van externe financiering maar we hopen in de loop van 2021 onze eerste partners aan te kondigen.”