Noordelijk Film Festival slaat jaar over

  • Datum 23-03-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Het nieuwe onderkomen van Film in Friesland

De vierendertigste editie van het Noordelijk Film Festival vindt niet komende november plaats, maar een jaar later. Het heeft alles te maken met de verhuizing van organisator Film in Friesland naar een multifunctioneel nieuw gebouw.

Film in Friesland organiseert niet alleen het Noordelijk Film Festival, maar exploiteert ook Filmhuis Leeuwarden, beheert het Fries Film Archief en organiseert filmhuisvertoningen in de hele provincie. De combinatie van die activiteiten maakt dat de organisatie niet langer in de huidige huisvesting past. Film in Friesland betrekt daarom in maart 2013 samen met het Fries Museum een gloednieuw pand aan het Zaailand in Leeuwarden, waar drie filmzalen beschikbaar zijn.

Om het nieuwe gebouw feestelijk te openen wordt een Fries Nederlands Filmfestival georganiseerd. De voorbereidingen hiervan nemen Film in Friesland dermate in beslag dat besloten is om het Noordelijk Film Festival dit najaar niet plaats te laten vinden. In 2013 keert het festival terug op de gebruikelijke plaats op de kalender.

Erk Schumacher