Nomina­ties Gouden Kalf van het Publiek bekend­gemaakt

Alles op tafel

De strijd om het Gouden Kalf van het Publiek zal dit jaar waarschijnlijk gaan tussen Bon Bini Holland 3 en Alles op Tafel. Costa!, het vervolg op de Johan Nijenhuis-klassieker uit 2001, geldt als dark horse in de strijd om de publieksprijs van het Nederlands Film Festival.

Het Gouden Kalf van het Publiek wordt uitgereikt aan een van de drie best bezochte Nederlandse films van het jaar. Zowel Bon Bini Holland 3 als Alles op Tafel trokken meer dan 400.000 bezoekers en haalden daarmee de status van Platina Film. Zo populair was Costa! niet maar dat hoeft een prijs niet in de weg te staan. Die wordt immers toegekend op basis van publieksstemmen.

Voor Jandino Asporaat zou het de vierde keer zijn dat hij dit Gouden Kalf mee naar huis mag nemen. De eerste twee Bon Bini Holland-films en spin-off Judeska in da House waren ook al goed voor een beeldje. Alles op Tafel is een productie van Will Koopman, de regisseur die dit jaar een Gouden Kalf voor Filmcultuur krijgt.

De Gouden Kalveren worden uitgereikt op 30 september. De genomineerden in de overige categorieën worden bekendgemaakt op 24 september.