Nog actuelere genremeuk

  • Datum 30-05-2011
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Schokkend nieuws: filmmagazine Schokkend Nieuws is vernieuwd. Het in 1992 opgerichte blad over ‘horror, sciencefiction, fantasy, anime & cult’ is in een frisser jasje gestoken en verschijnt bovendien vanaf nu zes in plaats van vier keer per jaar.

"We bestaan al best lang, maar het aantal abonnee’s bleef een beetje achter bij het enthousiasme waarmee wij er aan werken", legt SN-hoofdredacteur (en Filmkrant-medewerker) Barend de Voogd uit. "Door vaker te verschijnen hopen we een slag naar een nieuw lezerspubliek te kunnen maken."

Doordat de afzonderlijke nummers dunner worden, blijft het aantal pagina’s per jaar (net als de abonnementskosten) gelijk. "Maar we zitten dichter op de actualiteit", stelt De Voogd. "In het nieuwe nummer kunnen we bijvoorbeeld insidious en source code behandelen, dat had in het verleden geen zin. Maar het blijft als vanouds een combi tussen oude meuk en nieuwe genrefilms."

Op 4 juni wordt de vernieuwing gevierd met een gratis toegankelijk feest in De Badcuyp (Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam). Daar wordt ook de vernieuwde website schokkendnieuws.nl gepresenteerd. De Voogd: "De vorige was echt een oud bakbeest, bijna gênant."

Hoogtepunt van de avond wordt een veiling van filmcuriosa, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Nederlandse sciencefictionfilm anomaly, die via crowdfundingsite CineCrowd zijn budget bij elkaar wil sprokkelen. "Als redactie hebben we in de loop der jaren enorm veel curiosa verzameld, en daar putten we nu uit", legt De Voogd uit. "In totaal hebben we zestien kavels, met onder andere een gesigneerd exemplaar van Roger Cormans autobiografie en een door regisseur Ruggero Deodato gesigneerde VHS-band van de beruchte kanibalenfilm cannibal holocaust."

Joost Broeren