Nieuwste aanwinst Amsterdam: Cinema The Pulse

Het duurt nog zeker een jaar voordat hier films vertoond worden.

Na een lange incubatietijd waarin de Amsterdamse Zuidas gold als bioscoopwoestijn, is het financiële district van de hoofdstad nu bezig aan een inhaalslag. Na Rialto VU krijgt de wijk een tweede bioscoop: Cinema The Pulse. Het complex biedt 800 zitplaatsen verdeeld over negen zalen.

De nieuwe bioscoop is onderdeel van The Pulse, een zogenaamd ‘mixed use’-nieuwbouwproject van 58.000 vierkante meter. Ongeveer een twintigste van dat oppervlak is gereserveerd voor filmvertoning. Van de negen zalen worden de zes grotere ingezet voor de vertoning van nieuw aanbod. De drie kleinere zijn bedoeld voor cinema-on-demand. Verder herbergt het complex nog een woontoren, kantoren, horeca en een ‘dakbos’ op de negende verdieping.

Cinema The Pulse is een initiatief van een groep filmondernemers die opereert onder de vlag van Cinebeat. Het gaat om Peter van Vogelpoel (Sweetwater Pictures), Marc Smit (Cinéart Film Distribution Benelux), Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg (Sigma Pictures), en Julia van de Graaff (LYNX Film). In een persbericht stelt Van Vogelpoel: “Wij geloven dat Cinema The Pulse een culturele en sociale hub zal worden voor zowel filmliefhebbers, bewoners als zakelijke gebruikers, en het bruisende culturele landschap van Amsterdam zal verrijken.”

In 2021 werd begonnen met de bouw van The Pulse. Die moet in 2024 worden afgerond.