Nieuwe weg­wijzer voor cable cutters

Foto: Kelly Sikkema / Unsplash

Wie door de streamingbomen het VoD-bos niet meer ziet, kan nu terecht bij Lumiere VOD. Deze Europese database laat zien via welke kanalen je je favoriete serie of film kunt bekijken. Ideaal voor cable cutters die het lineaire kijken hebben ingeruild voor platformsurfen, maar ook handig tijdens vakanties over de grens.

Lumiere VOD is een initiatief van het European Audiovisual Observatory, dat regelmatig rapporten uitbrengt over de stand van zaken in de Europese AV-industrie. De database bevat de catalogi van niet minder dan 1.294 VoD-diensten. Dat komt op een totaal van 65.494 filmtitels en 28.121 seizoenen van series.

Lumiere VOD is een uitkomst als je via-via hebt gehoord over een ‘must see-serie’ of interessante film maar niet weet welke dienst hem vertoont. Wie tijdens een buitenlandse vakantie specifieke kijkwensen heeft, kan ook hier terecht. Wie bijvoorbeeld in een nostalgische bui het zevende seizoen van Game of Thrones (in Nederland bij HBO Max en Microsoft Films & TV) nog eens wil zien, kan in Oostenrijk bij wel negen aanbieders terecht, in Frankrijk bij onder andere iTunes en Google Play, en in Italië bij Sky Go, Sky Now TV, Microsoft Film & TV en Chili.