Links – 8 november 2014

  • Datum 08-11-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Michael Keaton en Edward Norton in Birdman

Edward Norton over Birdman, het realisme van Jacques Tati, Antonioni in de mix met Coppola en De Palma, componist Danny Elfman blikt terug, een ode aan Jason Schwartzman en hoe regisseurs Ajax financieren.

Actie
Edward Norton speelt in Birdman een van de mooiste rollen uit zijn carrière. De opnames waren vanwege de lange takes zenuwslopend, vertelt hij.
NPR

Realisme
"Humor is het toppunt van logica," zei Jacques Tati ooit. Het realisme in zijn overdrijving is de sleutel tot zijn oeuvre en helpt ons anders naar de wereld te kijken, schrijft James Quandt.
Criterion

Observatie
Luisteren naar wat je net niet kunt horen, staren naar wat je net niet kunt zien. Een video-essay over de verwantschap tussen Michelangelo Antioni’s Blow-Up, Brian De Palma’s Blow Out en Francis Ford Coppola’s The Conversation.
Vimeo

Inspiratie
"And clearly they’re looking at me as some sort of hopped-up junkie who’s just shooting up every 10 or 15 minutes." Componist Danny Elfman over de keer dat de score voor Batman tot hem kwam in een vliegtuig. Hij heeft nog veel meer goede verhalen.
AV Club

Schwartzman
Richard Brody verklaart de liefde aan Jason Schwartzman, het type acteur dat, in de juiste rol, naast de regisseur plaatsneemt als co-auteur.
The New Yorker

Tweet
@MartinKoolhoven Eigenlijk sponsoren de filmmakers nu dus Ajax…

Dick Maas over Ziggo, de nieuwe sponsor van de landskampioen

Erik Schumacher