Links – 8 mei 2016

  • Datum 08-05-2016
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Beyoncé’s Lemonade (2016) en Pipilotti Rists Ever Is Over All (1997)

Filmverwijzingen bij Radiohead en Beyoncé, de gentrificatie van de Engelse film, het New York van Spike Lee, de coming-of-age-trilogieën van Sofia Coppola en Mia Hansen-Løve, subjectieve cameravoering in Taxi Driver en de VR-film over Anne Frank.

Filmische clips
Filmverwijzingen in videoclips zijn in, bewijzen Aesop Rock en Radiohead met hun herinterpretaties van respectievelijk The Shining en The Wicker Man. Video-essayist Nelson Carvajal laat zien hoe Beyoncé zich voor haar visual album ‘Lemonade’ liet inspireren door onder andere Terrence Malick en David Lynch.
Vimeo

Posh
De hoogtijdagen van het kitchen sink drama liggen ver achter ons: de Engelse film wordt gedomineerd door nogal bekakte acteurs en settings. Hoe is dat zo gekomen?
The Guardian

Spike Lee
Van het Apollo Theatre uit Malcolm X tot Sal’s Pizzeria uit Do the Right Thing: een virtuele wandeling door het New York van Spike Lee.
NYC through the Lense of Spike Lee

Coming of age
Regisseuses Sofia Coppola en Mia Hansen-Løve begonnen hun carriè beiden met een thematische trilogie over de overgang van meisje naar vrouw. Wat vertellen die films ons over de ‘postfeministische’ cinema?
Alphaville

Bickle-vision
Video-essay: het radicaal subjectieve perspectief van Taxi Driver.
Vimeo

Tweet
the next best thing to real genocide "@THR: Anne Frank virtual reality film planned http://thr.cm/LnH1Ae"

Irwin Handleman

Erik Schumacher