Links – 8 juni 2015

  • Datum 08-06-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Mad Max: Fury Road

Het systeem in de chaos van Mad Max: Fury Road, de ‘bullshit’ van Montage of Heck, de pieptoon na de ontploffing, de onvermijdelijke Stanley-Kubrick-Wes-Anderson-mash-up, Jean-Claude Carrière blikt terug en Tim Roth speelt Sepp Blatter.

Vizier
Waarom is de chaos van Mad Max: Fury Road zo goed te volgen? Het heeft veel te maken met een simpel trucje: alle actie precies in het midden.
Vashi Visuals

Bullshit
Buzz Osborne, zanger van The Melvins en jeugdvriend van de leden van Nirvana, zag Kurt Cobain-docu Montage of Heck en heeft zo zijn aanmerkingen. "First off, people need to understand that 90% of Montage of Heck is bullshit."
The Talkhouse

Tinnitus
BAM! Pieieieieiep. Sinds een paar jaar volgt na ontploffingen in films vaak een hoge pieptoon, die oorsuizen moet suggereren. Mack Hagood over de tinnitus trope in een rijk themanummer van The Cine-Files over geluid in film.
The Cine-Files 

The Grand Overlook Hotel
Filmmaker Steve Ramsden zag stilistische overeenkomsten tussen de films van Stanley Kubrick en Wes Anderson, en maakte een mash-up van The Shining en The Grand Budapest Hotel.
Vimeo

Vlinder
"The screenplay has to disappear at some point. It’s like a caterpillar before being a butterfly." Scenarist Jean-Claude Carrière blikt terug op de eerste films die hij zag, zijn samenwerking met Luis Buñuel en de lessen van Jacques Tati.
Interview Magazine

Tweet
I genuinely had this dream last night. Tim Roth was depressed about the Sepp Blatter film and I was telling him how great he was in Chronic

Peter Bradshaw

Erik Schumacher