Links – 5 november 2012

  • Datum 05-11-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Gezelligheid op de set bij Carrie (1976)

Hannibal Lecter eet een frietje, Roger Ebert over begrip en betekenis, filmauto’s gespot, de acteermethode van Daniel Day-Lewis, regisseurs die elkaar beledigen en beveiliging voor Michiel van Erp.

Patat voor dr. Lecter
Acteren in horrorfilms heeft een moeilijkheidsgraad waar veel mensen niet bij stilstaan: het monster waar je als slachtoffer doodsbang voor moet zijn, hangt tussen de opnames door de lolbroek uit. Veertig ontnuchterende achter-de-schermenfoto’s van bekende horrorfilms.
Buzzfeed

Begrip en betekenis
In zijn recensie van Cloud Atlas, vandaag de openingsfilm van de Amsterdam Film Week, doet Roger Ebert iets ongebruikelijks: hij geeft toe dat hij de film, die hij zeer lovend bespreekt, niet begrijpt. Dat doet er volgens hem niet toe. In een begeleidend blog beschrijft hij hoe hij ooit vijf dagen besteedde om alle raadsels in Mulholland Drive op te lossen. Toen hij klaar was, bleek er niets veranderd aan de betekenis die de film voor hem had.
Roger Ebert

Autospotten
Heb je in de bioscoop de auto van je dromen gezien, maar weet je niet hoe het model heet? Of heb je besloten dat je geen tijd meer wilt verspillen aan films waarin de Mazda 323 niet te bewonderen valt? Dan biedt de Internet Movie Cars Database soelaas. Autospotters proberen hier alle modellen in alle films aller tijden te benoemen. Ze komen een heel eind.
IMCDb

Extreem
Over de acteermethode van Daniel Day-Lewis doen de meest extreme verhalen de rondte. Een rondgang langs Day-Lewis zelf en zijn tegenspelers en regisseurs leert dat de mythe slechts een lichtelijk overdreven versie van de werkelijkheid is.
Time

Beledigingen
Ingmar Bergman over Jean-Luc Godard: "I’ve never gotten anything out of his movies. They have felt constructed, faux intellectual, and completely dead. Cinematographically uninteresting and infinitely boring." Flavorwire stelde een top dertig samen van het naarste wat grote regisseurs over elkaar te zeggen hadden.
Flavorwire

Tweet
We hebben net fijne prijs gewonnen op filmfest St. Petersburg. Maar hoe shocking: beveiliging in de straat uit angst voor antihomo-rellen.

Michiel van Erp

Erik Schumacher