Links – 31 mei 2014

  • Datum 31-05-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De visuele humor van Edgar Wright, de fascinaties van Jean-Luc Godard, Quentin Tarantino op zijn praatstoel, regisseurs recenseren hun collega’s, de sprong en val van Tom Cruise en Seth Rogen als de nieuwe Marilyn Manson.

Visuele komedie
Treurende fans: Edgar Wright (Shaun of the Dead) trok zich deze week terug als regisseur van blockbuster Ant-Man. In een video-essay van Tony Zhou wordt duidelijk waarom Wright binnen het komische genre zo bijzonder is als visueel filmmaker.
Vimeo

Godard
Jean-Luc Godard is 83, maar is nooit opgehouden de filmwereld te verbazen. In Cannes won hij dit jaar ex aequo de juryprijs voor Adieu au langage. David Davidson gaat op zoek naar de verbindende elementen in zijn wijd uiteenlopende films.
Toronto Film Review

Op zijn praatstoel
Voorafgaand aan een speciale vertoning van The Good, the Bad and the Ugly gaf Quentin Tarantino in Cannes een persconferentie. Hij had er zin in. De vijftig minuten vol meningen, grappen en plannen zijn integraal terug te kijken.
YouTube

Ervaringsdeskundigen
Hoe kijkt de maker van Sharknado naar Godzilla? The Talk House laat regisseurs aan het woord over de films van hun collega’s.
The Talk House

Bankspringer
Hoewel ze wat makkelijk om het hoofdstuk Scientology heenfietst, maakt Amy Nicholson een interessant punt: is de val van Tom Cruise te verklaren door de opkomst van internetjournalistiek?
LA Weekly

Tweet
.@AnnHornaday how dare you imply that me getting girls in movies caused a lunatic to go on a rampage.

Seth Rogen reageert op een artikel waarin een verband wordt gelegd tussen vermeend seksisme in zijn films en de schietpartij van Elliot Rodger.

Erik Schumacher