Links – 30 juni 2014

  • Datum 30-06-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Showgirls

Showgirls met nep-bh’tjes, in één jaar van Oscar naar zelfmoord, We Are the Best! langs de punk-meetlat, Helena Bonham Carter blikt terug, een dronken talkshow-optreden van John Cassavetes en vrienden en de frustraties van Gael García Bernal.

Oei, tepels
Voor de Amerikaanse televisie is een versie van Paul Verhoevens Showgirls gemaakt waarin niet alleen alle scheldwoorden zijn overgedubt, maar ook de blote borsten bedekt zijn door gephotoshopte bh’tjes. Een montage van de bespottelijkste momenten.
YouTube

Eenzaam
Van Oscar naar zelfmoord in één jaar. Over de angsten, neuroses en eenzaamheid van Malik Bendjelloul, de regisseur van Searching for Sugarman die zich eerder dit jaar van het leven beroofde.
The Hollywood Reporter

Punk-politie
Is Lukas Moodyssons tienerpunkfilm We Are the Best! het bioscoop-equivalent van de Ramones-t-shirts bij de H&M?
Film Comment

Helena
"The thing about acting is that it’s just so much easier than everything else." Helena Bonham Carter op haar praatstoel, over nepgebitten, haar vriendschap met David Cameron, Lars von Trier (die "weirdo") en natuurlijk Tim Burton.
The Guardian

In de olie
In 1970 waren John Cassavetes, Peter Falk en Ben Gazzara te gast bij de talkshow van Dick Cavett om reclame te maken voor hun film Husbands. Ze verschenen beneveld en maakten er een grote puinzooi van. En ja, dat was lachen.
The New Yorker

Tweet
I must say this: apologies to anyone who felt offended by my comments. I was caught by the football bug that spoiled my sense of humor.

Gael García Bernal betreurt zijn "Fuck you big time" richting de KLM na het Mexicaanse verlies tegen het Nederlands elftal op het WK.

Erik Schumacher