Links – 30 april 2014

  • Datum 30-04-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Pablo Ferro’s titelontwerp voor Dr. Strangelove (1964)

De titelsequenties van Pablo Ferro, Quentin Tarantino’s nieuwste op het podium, de special effects van Only God Forgives, Alfred Hitchcocks strijd om Mount Rushmore, David O. Russell verklaart zijn methode en Robert de Niro worstelt met zijn iPhone.

Titels
Pablo Ferro is de ontwerper achter de titelsequenties van onder andere Dr. StrangeloveThe Thomas Crown Affair en Bullitt. Specialistensite Art of the Title blikt met de tachtigjarige terug op zijn lange carrière.
Deel 1 | 2 | 3

Voorleesavond
Woedend was Quentin Tarantino, toen het scenario van zijn nieuwe filmproject The Hateful Eight eerder dit jaar opeens op internet stond. Hij stelde de opnames voor onbepaalde tijd uit. Bij wijze van therapeutische verwerking liet hij deze week acteurs als Tim Roth, Bruce Dern en Samuel L. Jackson het scenario live voorlezen.
Sunset Gun

Spervuur
"Add: Bullet hits; Blood squirts; Muzzle flashes." "Task: Remove all blinks." De special effects van Only God Forgives.
Vimeo

Klimpartij
De Mount Rushmore-scène in North by Northwest is zo iconisch dat hij vanzelfsprekend lijkt. Maar er moest flink strijd geleverd worden om het zo op film te krijgen. "Just who does the English director Alfred Hitchcock think he is that he can send another Englishman running up and down Lincoln’s face?"
National Archives

De diepte in
Een lang interview in het kwartaalblad van de Directors Guild of America geldt bijna als een oeuvreprijs. David O. Russell (American Hustle) grijpt de gelegenheid aan om zijn werkwijze tot in de kleinste details uiteen te zetten.
DGA Quarterly

Tweet
Robert DeNiro wants to know what happened to his iPhone vine.co/v/M1TBvaPOwEL

Movie City News

Erik Schumacher