Links – 3 september 2014

  • Datum 03-09-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Slecht nieuws via Miranda July

Miranda July ontwikkelt app, Nicolas Cage over zijn acteerstijl, een liefdesbrief aan de documentaire, Paul Ruven gaat de confrontatie aan, de storyboards van de elfjarige Martin Scorsese en genocide in de Italiaanse zon.

Berichtjes
Miranda July is niet alleen regisseuse van films als Me and You and Everyone We Know, maar sinds kort ook ontwikkelaar van een wonderlijke berichtendienst voor op de mobiele telefoon: Somebody. Ze maakte een korte film om het principe uit te leggen.
YouTube

Expres
"I just want people to get the story right: it’s by design, it’s a concept, it’s something that I want to do!" Nicolas Cage over zijn acteerstijl.
The Talks

Verliefd
Sight & Sound
ging op zoek naar de beste documentaires aller tijden en vroeg Robert Greene om in de vorm van een video-essay een liefdesbrief aan de non-fictiefilm te richten.
Sight & Sound

Q&A
Zelden werd een film zo gekraakt door critici als De Overgave van Paul Ruven. Reden genoeg voor Het Ketelhuis om de film alsnog te vertonen voor nieuwsgierigen. Ruven was zo moedig om na afloop vragen van het publiek te beantwoorden.
MovieScene

Kinderdromen
Op elfjarige leeftijd maakte Martin Scorsese zijn allereerste storyboards voor The Eternal City, een epos over het oude Rome met Alec Guiness en Marlon Brando dat hij uiteraard zelf zou regisseren en produceren.
Open Culture

Tweet
Blissful Venice evening. Sun shines, lagoon glitters. Perfect weather, then, for a harrowing doc on the Indonesian genocide #Venezia71

Xan Brooks

Erik Schumacher