Links – 3 december 2017

  • Datum 03-12-2017
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Casablanca

De echte vluchtelingen van Casablanca, hoe indie-regisseurs de sprong naar de blockbusters maken, wat we aanmoeten met de kunst van monsterlijke mannen, Daniel Day-Lewis over zijn keuze om met acteren te stoppen, de evolutie van Pixar en de finesses van Baby Driver.

Non-fictie
Bij de 75e verjaardag van Casablanca: de fictie van de film tegenover de echte vluchtelingengemeenschap van Casablanca in oorlogstijd.
Longreads

Sprong
De ene na de andere indie-regisseur maakt de sprong naar de blockbuster. Kristin Thompson analyseert aan de hand van Taika Waititi (Thor: Ragnarock) hoe zulke regisseurs op de radar van de grote studio’s komen.
Observations on Film Art

Monsters
Wat moeten we nu met de kunst van al die monsterlijke mannen?
The Paris Review

Stop
"Before making the film, I didn’t know I was going to stop acting. I do know that Paul and I laughed a lot before we made the movie. And then we stopped laughing." Daniel Day-Lewis over zijn laatste film Phantom Thread.
W Magazine

Lelijk
Een vlucht door de geschiedenis van Pixar laat zien hoe de 3D-animaties sluipenderwijs beter en beter werden. Wat in 1997 vernieuwend was, is voor moderne ogen zo lelijk dat het pijn doet.
Vimeo

Tweet
More hidden #BabyDriver things that change DURING the tracking shot. @edgarwright did you have people spray-painting mid-take? pic.twitter.com/8S81gMQr2u
Shane Anderson

Erik Schumacher