Links – 29 juli 2014

  • Datum 29-07-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Een superheldenfilm van Ingmar Bergman, de beste boekverfilmingen volgens Martin Koolhoven, het geluidsontwerp van Gravity, de langste film aller tijden, Frank Lammers hekelt het Amsterdamse filmklimaat en Zomergasten zet er een rateltje onder.

En Fläsh
Hoe zou het er uit hebben gezien als Ingmar Bergman een superheldenfilm geregisseerd had? Een neptrailer.
YouTube

Boekverfilmingen
Soms is de film wel degelijk beter dan het boek, vindt Martin Koolhoven. Hij bespreekt zijn vijf favoriete boekverfilmingen.
De Groene Amsterdammer

[…]
In de ruimte is het doodstil. Maar bijna niemand is daar geweest, en bijna iedereen is vertrouwd met ruimtefilms waarin ontploffingen gewoon knallen. Wat voelt dan ‘echt’? Over de suggestie van realisme en het geluidsontwerp van Gravity.
Senses of Cinema

Langste film ooit
Wie La vie d’Adèle met drie uur al een hele zit vond, staat in 2020 de ultieme uitdaging te wachten. Dan staat de première gepland van Ambiancé, het magnum opus van de Zweedse regisseur Anders Weberg. Speelduur: een maand. De eerste trailer telt een bescheiden 72 minuten.
The Playlist

Amsterdam
Waar filmmakers beneden de rivieren met open armen worden ontvangen, loop je alleen maar tegen moeilijkheden aan als je in Amsterdam een scène wilt draaien. Dat vertelt Frank Lammers op de set van Michiel de Ruyter.
AT5

Tweet
Laten we er.een rateltje onder zetten. 4 minuten geen geluid kan natuurlijk niet. #zg14

René Wolf over het fragment van Le voyage dans la Lune dat Jim Taihuttu liet zien bij Zomergasten

Erik Schumacher