Links – 29 april 2015

  • Datum 29-04-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De gloriedagen van de bioscoopluifel, hoe Dogma 95 vrouwelijke regisseurs bevrijdde, de vakmensen achter de komedies van Feig en Apatow, het ongemak als je memoires verfilmd worden, Steven Soderberghs nieuwe montage van 2001: A Space Odyssey en de ophef rond de indianenfilm van Adam Sandler.

Marquees
Adrian Curry verzamelt op zijn Tumblr oude foto’s van bioscopen uit de tijd dat die nog uitpakten met grote borden met filmtitels.
Movie Marquees

Bevrijding
Door de oorlog te verklaren aan de genrefilm, bevrijdde Dogma 95 vrouwelijke regisseurs van impliciet op mannen toegespitste filmregels, betoogt Judy Berman.
The Dissolve

Komedie-smeden
De vakmensen achter de komedies van Judd Apatow en Paul Feig worden even op het podium getrokken. Na een portret van casting director cq. nerd hunter Allison Jones in The New Yorker belicht The New York Times het werk van editor Brent White.
New York Times

Lachspiegel
Stephen Elliotts memoires The Adderall Diaries —werden verfilmd. Hij beschrijft hoe frustrerend het is om jezelf op het grote doek terug te zien, maar helemaal niet terug te herkennen.
Vulture

De schaar erin
Sinds zijn pensioen als filmregisseur maakt Steven Soderbergh af en toe een nieuwe montage van een klassieke film. Jackson Arn bespreekt zijn versie van 2001: A Space Odyssey, die door de erfgenamen van Stanley Kubrick snel werd verboden.
Film Comment

Tweet
the problem with Sandler/Netflix et. al. claiming their racism is "just satire" = satire should always punch the bully, not the victim

and Sandler’s satire is historically so weak that it won’t critique those old representations, but reproduce them
Anne Helen Petersen over de ophef rond The Ridiculous Six

Erik Schumacher