Links – 26 augustus 2014

  • Datum 26-08-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De dierentuin van Werner Herzog, Steven Soderbergh tussen film en serie, Citizen Kane met een borrel, Wes Anderson over Pedro Almodo?var, de montage van Boyhood en de nalatenschap van Richard Attenborough.

Beestenboel
Van de aapjes in Aguirre, Wrath of God langs de dansende kip in Stroszek en via de beren in Grizzly Man naar de albinokrokodillen in Cave of Forgotten Dreams: een rondleiding door de dierentuin van Werner Herzog.
BFI

Tussen film en serie
Na zijn pensioen als filmmaker maakt Steven Soderbergh met The Knick de overstap naar televisie. Hij is een boeiend verteller over het spanningsveld tussen de twee kunstvormen.
The Daily Beast

Dronkemanspraat
Dwing komieken stukjes geschiedenis uit hun hoofd te leren, voer ze dronken en laat ze het verhaal navertellen. Dat is het concept van Drunk History, dat Jack Black opvoert in een aflevering over het ontstaan van Citizen Kane.
YouTube

Lastige grapjes
"Really, rape jokes don’t usually go over, but Almodo?var never missed one." Wes Anderson over het bijzondere talent van Pedro Almodo?var.
Criterion

Lange adem
Hoe monteer je een film die over een periode van twaalf jaar gedraaid wordt? Editor Sandra Adair over de technische, narratieve en emotionele uitdagingen waar Boyhood haar voor stelde.
IndieWire

Tweet
Attenborough reading tweets in heaven: "From JURASSIC PARK?!?"  Alec Guinness comes over: "Tell me about it."

Jordan Hoffman

Erik Schumacher