Links – 23 september 2012

  • Datum 23-09-2012
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Christopher Moloney aan de haal met The French Connection

Filmstills op hun geboorteplek, Senses of Cinema over Chris Marker, beeldrijm bij Paul Thomas Anderson, Eddy Terstall als kampioen van een betoog waar hij zich niet in kan vinden, koffers pakken met Bill Murray en Brad Bird over spoilers in trailers.

Op locatie
Het idee is oersimpel, maar het levert een leuke fotoserie op. Christopher Moloney reist bekende filmlocaties af en probeert een uitdraai van een still precies op de juiste plek voor zijn lens te houden.
FILMography

Marker
Het jongste nummer van Senses of Cinema besteedt speciale aandacht aan Chris Marker. De regisseur van La jetée overleed deze zomer op 91-jarige leeftijd. Zes bijdragen reflecteren op zijn oeuvre, waarbij het belang van de kat niet wordt vergeten.
Senses of Cinema

Beeldrijm
Paul Thomas Anderson maakt graag gebruik van beeldrijm om de ontwikkeling van zijn personages te onderstrepen. Hoe dat werkt, laat Matt Zurcher zien in een video-essay aan de hand van Andersons There Will Be Blood.
Press Play

Kampioen
In zijn recensie voor de Volkskrant presenteerde Bert Brussen Deal van Eddy Terstall — dat grotendeels met crowdfunding en sponsoring gefinancierd werd — als het bewijs dat je de overheid niet nodig hebt om een goede film te maken. Onzin kortom, dat eeuwige gezeur van filmmakers. Terstall liet zich niet zomaar als kampioen van dit betoog inzetten en schreef terug.
de Volkskrant

Koffer
Een middag in de hotelkamer van Bill Murray rondhangen terwijl hij zijn koffer inpakt, is dat leuk? Ja, natuurlijk is dat leuk. Jada Yuan had het genoegen en is niet te beroerd om het plezier te delen.
Vulture

Tweet
Marketing a film by telling the whole story brings to mind 1 of my favorite SIMPSONS lines: "We’ve tried nothing and we’re all out of ideas"

Brad Bird

Erik Schumacher