Links – 22 november 2015

  • Datum 22-11-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Agnès V. en Jane B.

Jane Birkin over Agnès Varda over Jane Birkin, projectoren gerestaureerd voor Quentin Tarantino’s nieuwste, een ‘heilige smeekbede’ van Alejandro Jodorowsky, Oscar-kanshebsters rond de tafel, Space Oddity in de film en Jesse Eisenberg neemt filmcritici op de hak.

Muze
Jane B. par Agnès V.
, de film die Agnès Varda in 1988 maakte met Jane Birkin, is gerestaureerd en wordt opnieuw uitgebracht. Een interview met Birkin.
Interview Magazine

70mm
Quentin Tarantino’s The Hateful 8 is gedraaid op 70mm. Om die film een release te kunnen geven op dat formaat, liet producent Harvey Weinstein tientallen oude projectoren restaureren.
Boston Globe

Tirade
Alejandro Jodorowsky doet een beroep op crowdfunding om zijn nieuwe film af te kreigen. Hij verpakt zijn ‘heilige smeekbede’ in de vorm van een tirade tegen alles wat verkeerd is aan de filmindustrie.
Poesia sin fin

Rondetafelgesprek
"If I ever had children, which I don’t, the first thing I’d teach a girl of mine is the words ‘f- off’." Aldus Helen Mirren, in gesprek met zeven andere kanshebsters bij de komende Oscars.
Hollywood Reporter

This is ground control
Voor VPRO Cinema maakte Menno Kooistra een montage van het gebruik van David Bowies Space Oddity in film en televisieseries.
YouTube

Tweet
Are film critics actually mad at this? I thought it was funny, sue me. newyorker.com/magazine/2015/…

Emily Nussbaum over Jesse Eisenbergs satire op een filmrecensie

Erik Schumacher