Links – 21 december 2014

  • Datum 21-12-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Jessica Chastain in Zero Dark Thirty (2012)

Zero Dark Thirty na het martelrapport, de lastigste scènes van het jaar, een P.T. Andersonweek, de eigenaardigheid van Gone with the Wind, de teloorgang van de mid-budgetfilm en de waanzin rond The Interview.

Zero
Het martelrapport van de Amerikaanse Senaatscommissie blaast het debat over Zero Dark Thirty nieuw leven in: wat blijft er heel van wat er in die film beweerd werd?
Time

Lastig
Ieder jaar vraagt Vulture de scenaristen van een aantal van de beste films van het jaar naar de scène die ze het lastigst vonden om te schrijven. Nu online: de knelpunten van onder meer Boyhood en Birdman.
Vulture

P.T.
Ter ere van de release van Inherent Vice vierde Grantland een Paul Thomas Andersonweek, met artikelen als ‘A Brief Oral History of Dirk’s Diggler, by Mark Wahlberg’.
Grantland

Vreemd
Gone with the Wind
is in een nieuwe 4K-kopie opnieuw in de Nederlandse bioscoop te zien. Het is de populairste titel uit de Amerikaanse filmgeschiedenis, maar misschien ook de vreemdste?
BBC

Prijskaartje
"Something happened that nobody can make a movie between $500,000 and $80 million." Hoe de logica van de markt de mid-budgetfilm uit Hollywood verdreef en grote regisseurs naar de televisie joeg.
Flavorwire

Tweet
That a Seth Rogan movie would incite this kind of international crisis feels like a Seth Rogan movie.

Pamela Paul

Erik Schumacher