Links – 21 april 2015

  • Datum 21-04-2015
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Hipsters bediend met nieuwe films op VHS, bekende filosofen over films en grote vragen, de stunts van Tom Cruise, westerns teruggebracht tot kleurenvlekken, aanwijzingen voor 11 september in Back to the Future en Richard Brody over de Cannes-selectie.

Kikker in je bil
Bij wijze van 1-aprilgrap ontwierp een Frans blog nostalgische VHS-hoesjes van recente films, voor een hipster die alleen video kijkt.
Golem 13

Filosofische films
Slavoj Žižek, Peter Singer en andere bekende filosofen over hun favoriete films die de grote vragen van het menselijk bestaan behandelen.
The Guardian

Stuntwerk
Een door de wol geverfde stuntman velt zijn professionele oordeel over tien iconische spring-, zwaai-, ren- en klauterscènes met Tom Cruise, die er prat op gaat zijn stunts zo veel mogelijk zelf te doen.
Vulture

Vieze vegen
Kevin L. Ferguson gebruikt wiskunde om hele films tot één frame terug te brengen. Hij deed het bij vijftig westerns en vergeleek de kleurenvlekken.
The Outtake

Samenzwering
Als je graag wilt, kun je in films van alles zien wat er niet is. Bijvoorbeeld geheime aanwijzingen van de Illuminati in Back to the Future die de aanslagen van 11 september 2001 voorspellen. Een geraffineerde parodie op het samenzweringsgenre.
YouTube

Tweet
There are also films in Cannes by directors who, based on prior works, have no business being anywhere near a major int’l film festival

—unless that’s the very definition of a major int’l film festival.

Richard Brody

Erik Schumacher