Links – 20 oktober 2014

  • Datum 20-10-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

David Finchers The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Het vakmanschap van David Fincher, de paraplu-revolutie door de ogen van Wong Kar-wai, een ritje door Palm Springs met Udo Kier, een reactie op Reddit verfilmd, Willem Dafoe over Pier Paolo Pasolini en Tetris de blockbuster.

Fincher
"Er zijn duizenden manieren om een scène te filmen," zei David Fincher ooit, "maar uiteindelijk slechts twee, en één ervan is verkeerd." Een video-essay over zijn signatuur als filmmaker.
Vimeo

Opstand
Hoe verhouden de rusteloze twijfelaars uit de vroege films van Wong Kar-wai zich tot de huidige generatie jongeren in Hong Kong en hun paraplu-revolutie?
Keyframe

Ritje
"We’re driving around Palm Springs and Udo Kier is asking me to check on his ball. Has it arrived? I’m not certain what he’s talking about."
Sunset Gun

Ideetje
"Papa, je bent vergeten om onder het bed te kijken." De winnaar van een wereldwijde wedstrijd voor films van één minuut begon met een ideetje van een forumlid op Reddit.
Filminute

Idool
Willem Dafoe speelt Pier Paolo Pasolini in de nieuwe film van Abel Ferrara. Hij vertelt over zijn fascinatie met de Italiaan, die begon toen hij zich voorbereidde op de rol van Jezus in The Last Temptation of Christ.
Slant

Tweet
"Starring Taylor Kitsch as: The Square." RT@alisonwillmore: For love of god what does a TETRIS movie even mean

Sam Adams

Erik Schumacher