Links – 19 februari 2014

  • Datum 19-02-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

De clip voor Love Letters van Metronomy, door Michel Gondry

Een nieuwe videoclip van Michel Gondry, achter de schermen bij RoboCop, de ontvoering van Michel Houellebecq, films die veranderen als je ouder wordt, het New York van Martin Scorsese en cinematografen op Instagram.

Kiekeboe
Na drie jaar maakte Michel Gondry weer eens een videoclip: een geraffineerd spel met doorkijkjes.
YouTube

RoboCop
Nu José Padilho’s RoboCop in de Amerikaanse bioscoop draait, staat het origineel van Paul Verhoeven uit 1987 opnieuw in de belangstelling. Esquire interviewt Verhoeven en drie andere betrokkenen, terwijl scenarist Ed Neumeier bij The Dissolve uitlegt wat regisseurs als Verhoeven zo goed maakt: "They’ll kill all your children and your family, and they’ll burn down your house."
The Dissolve

Ontvoerd
In 2011 zou Michel Houellebecq Nederland aandoen. Hij kwam niet opdagen. De schrijver was ontvoerd, speculeerden sommigen. Hij was de afspraak gewoon vergeten, verklaarde hij later. Nu speelt hij de hoofdrol in een film over wat er gebeurd zou kunnen zijn: The Kidnapping of Michel Houellebecq.
The Guardian

Arme kinderen
Criticwire stelt een goede vraag: hoe verandert je perceptie van films als je ouder wordt? Uit de resultaten van de rondvraag blijkt dat er misschien aparte kritieken geschreven zouden moeten worden voor mensen met en mensen zonder kinderen.
Criticwire

Rondleiding
Video-essayist Robert Kolodny nodigt ons uit om in zijn taxi te stappen en mee te rijden door het New York van Martin Scorsese.
Vimeo

Tweet
Did you know that some of your fave cinematographers are on Instagram?

P. Papamichael: Papa2
E. Lubezki: chivexp

R. Prieto: rpstam
Enjoy!

Peter Sollet

Erik Schumacher