Links – 18 juli 2013

  • Datum 18-07-2013
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Pacific Rim (2013) en El coloso (1808)

Schilderkunst als inspiratie voor cinema, Pitchfork begint filmsite, verdwalen in Pasolini’s Rome, Nick Cave’s scenario voor Gladiator 2: Christ Killer, John Cassavetes volgens zijn huiscomponist en een geheel nieuwe manier om films te kijken.

Kruisbestuiving
Guillermo del Toro liet zich bij het ontwikkelen van reuzenrobotspektakel Pacific Rim inspireren door het schilderij El coloso (1808) van Francisco Goya. Film.com heeft nog tien voorbeelden van schilderkunst als inspiratie voor beroemde films.
Film.com

Sterretjes
Hipsterbijbel Pitchfork, de invloedrijkste website op het gebied van alternatieve popmuziek, is een filmsite begonnen. Helaas zonder de quasi-wetenschappelijke decimalenbeoordelingen die we van de grote broer kennen: The Dissolve doet het gewoon met sterretjes.
The Dissolve

Stedentrip
Thuisblijvers hebben een prima alternatief voor vakantie: verdwalen in het Rome van Pier Paolo Pasolini. Dat kan op een interactieve website die door La Cinémathèque française werd ontwikkeld. De site hoort bij een expositie die momenteel in Barcelona te zien is en later verder reist naar Parijs, Rome en Berlijn.
Pasolini Roma

Ideetje
Gladiator 2: Christ Killer
. Onder die titel schreef Nick Cave in opdracht van zijn vriend Russel Crowe een scenario voor een sequel van Gladiator. Cave laat Maximus terugkeren uit het schimmenrijk om in opdracht van de Griekse goden Jezus Christus te vermoorden. De film zou eindigen met een scène waarin Maximus zijn handen staat te wassen in de herenwc van het Pentagon.
IndieWire

Spelend leren
"There was a knock at the door. It was John. ‘Bo, I’ve been thinking… I want you to do the music on piano.’ I was a little struck and came back with the obvious, ‘I don’t play piano.’ And without missing a beat, he said, ‘Rent one.’" Componist Bo Harwood over zijn jarenlange ‘samenwerking met John Cassavetes.
MUBI Notebook

Tweet
No way is SHARKNADO as entertaining as the Tweets about it. Congrats, @SyfyTV. You’ve created a new way to watch movies.

Patton Oswalt

Erik Schumacher