Links – 18 april 2014

  • Datum 18-04-2014
  • Auteur
  • Deel dit artikel

Scanners

Een virtueel David Cronenberg-museum, Richard Linklater als gids door de jaren tachtig, Chris Marker op hoge snelheid, de mooiste films die nooit gemaakt werden, de mathematische precisie van Nicolas Cage en Wolf als romcom.

Museum
Hier een reclame voor Nike, daar de making of van een ontploffend hoofd en een verzameling protheses: het is fijn ronddwalen in het virtuele David Cronenberg-museum.
Cronenberg Museum

Juweeltjes
Voor de Austin Film Society programmeert Richard Linklater zijn favoriete films uit de jaren tachtig onder de titel Jewels in the Wasteland. Wie niet in de buurt van Austin woont, kan dezelfde serie in de eigen huiskamer programmeren, inclusief de inleidingen van Linklater — want die verschijnen online.
YouTube

Doorspoelen
Soms leer je iets nieuws over een film door hem veertien keer te snel af te spelen. Kevin B. Lee over Chris Markers Remembrance of Things to Come.
Keyframe

Dode films
Een van de succesnummers op het lopende Imagine Film Festival is de documentaire Jodorowsky’s Dune, over de verfilming van Dune door Alejandro Jodorowsky die nooit doorging. Dennis Cooper verzamelde nog 47 gestrande filmprojecten waarvoor je een arm zou geven om ze gerealiseerd te zien.
Dennis Cooper

Sinus
De carrière van Nicolas Cage als wiskundig model: met mathematische precisie weet hij elke vijf jaar op te krabbelen met een aantal indrukwekkende rollen, om alles vervolgens weer te verpesten.
Vox

Tweet
Dat 
Hartenstraat is een gigantisch succes. Ik ga wolf zonder de vechtscenes nog eens in kleur uitbrengen onder de naam Wolvenstraat denk ik.
Jim Taihuttu

Erik Schumacher